BLOGGER des VADERLANDS

Op het Blogbal 2015 op vrijdag 6 maart 2015 is de allereerste Blogger des Vaderlands gekozen:

TON VAN ECK


Als betrekkelijke outsider nam hij het op tegen tegen oerbloggers en zwaargewichten zoals o.a. Max Molovich, Bas Taart, Jeroen Mirck en Luuk Koelman, maar dankzij een uitmuntende campagnevoering won hij met vlag en wimpel. Bij de benoeming kreeg hij een geldprijs van €1.000,00 en 10 stokslagen.

Bas Taart en Max Molovich eindigden ex aequo op de tweede plaats. 

Ton van Eck over zijn invulling van de titel Blogger des Vaderlands:
"'Waanzin' blijft, want 'Waanzin' hoort bij het leven, maar 'Waanzin' moet wel benoemd worden. De waanzin van onze politici die denken met jokkebrokken weg te komen, de waanzin van onze premier die in zijn verkiezingsretoriek de doodstraf opnieuw invoert, de waanzin van extremisten die dood en verderf zaaien in naam van God, Allah en Poetin. Bloggers zijn bij uitstek onafhankelijk, bloggers moeten niks. Bloggers moeten één ding en dat is de waanzin beschrijven en dat is al lastig genoeg. Althans dit jaar, want waanzin is het thema. Volgend jaar zien we wel weer!"

Sinds februari 2011 schrijft Ton dagelijks een blog op Dagtaak.org
Publieksprijs Blogparel 2013, 2de plaats bij de vakjury.

In zijn blogje 'Waanzin, boeken, blogs en de harde werkelijkheid' doet de kersverse Blogger des Vaderlands zijn invulling van de titel uit de doeken. 

Opname van de uitreiking: https://www.dropbox.com/s/5yroj1ofkei6vl2/M2U00082.MPG?dl=0

*****************************************
1-2-2015
Op het Blogbal, 6 maart 2015, wordt de allereerste BLOGGER des VADERLANDS gekozen. Welkom allen, blogliefhebbers!


DE FINALISTEN


Bas Taart van Metro, Retecool en The Post Online
Klaas Knooihuizen van HP de Tijd, Oor, Klaasknooihuizen.nl en Sargasso
Luuk Koelman van Koelman.com, HoemannendenkenMetro en Univers
Max Molovich van Nurks, Sargasso, Panzerfaust, Chimsky.
P.J. Cokema van de Blogparel, Sargasso en Peters pagina
Reet van Retecool
Spencer Brandsen van Bicat, ColumnX en Nurks
Steeph van Sargasso en Ten Twijfel!
Tanja Nabben van tanjanabben.wordpress.com
Ton van Eck van Dagtaak
Vrouwke van Stavast van Soit!, Vrouwke Blogt en Nurks


Op vrijdag 6 maart om 21:30 uur op het Blogbal zal het aanwezige publiek door midden van een stembiljet de Blogger des Vaderlands kiezen. Lees dus de blogs van de finalisten en kom beslagen ten ijs voor de stemming. 

Welke invulling de Blogger Des Vaderlands aan de benoeming zal geven mag hij/zij verduidelijken op het podium.

Aan de benoeming Blogger des Vaderlands is een geldelijke prijs van €1.000,00 verbonden. De Blogger des Vaderlands krijgt bij de benoeming tevens 10 stokslagenDit laatste als blijk van medeleven met de helden die hun geblog uitoefenen in vijandige omstandigheden, zoals Raif Badawi en Avijit Roy.

Alle blogkenners van Nederland zijn persoonlijk en via de sociale media opgeroepen mee te doen met het samenstellen van deze selectie uit de inzendingen van het publiek. De oerbloggers en blogvreters die gehoor hebben gegeven aan de oproep zijn:
Frank Meeuwsen (opperhoofd bij The Incredible Adventure, oprichter en hoofdredacteur van Lifehacking.nl, auteur van Bloghelden, EvernoteBusiness Certified Consultant), ex-Dutch Bloggies Jeroen Mirck van Mirckmedia, Stephan Okhuijsen van Sargasso en Ten Twijfel!, Jona Lendering (Sargasso, Mainzer Beobachter, Livius), Dause von Kippfest (Marhime.com), P.J. Cokema (blog-award De Blogparel, Sargasso en Peters pagina ), Max Molovich van Nurks, de Blogbusters George Bekker a.k.a. @poeetweet (Seizoensgebonden) en Marianne Cramer, Esther Gasseling van Uitgeverij Xtra, Berend Quest van Berendquest.nl, Iamzero, Hondaluza, LuisaSamora van FrontaalNaakt en Oud Zeikwijf voor het Blogbal.

Uiteraard hebben deze blogkenners zichzelf noch genomineerd noch beoordeeld. Zij werden tot publicatie van de lijst finalisten voor het publiek en voor elkaar geheim gehouden om beïnvloeding te voorkomen. Hun resultaten zijn in een excelsheet gezet en geteld. Degenen met de meeste stemmen gingen door naar de finale, m.u.v. one-issuebloggers en prijsweigeraars. Dank aan hen die veel werk hebben gehad aan het bestuderen van de inzendingen.

We leven mee met de bloggers die de finale niet hebben gehaald. Laat het er u niet van weerhouden lekker door te bloggen! Volgende keer beter.


OVERIGE VERRICHTINGEN VAN FINALISTEN


Arnoud de Jong
Sinds 2001
4000 stukjes
Hoofdredacteur van groepsblog Amsterdam Centraal
2006: Dutch Bloggie voor Beste Post
Dutch Bloggie voor beste nieuwsblog
1,5 jaar radiolog en televisieblogs (VPRO, NCRV)

Bas Taart
a.k.a. Alex Ringeling
Blogt beroeps sinds de interwebs voor opdrachtgevers die het 'webfirst' door hebben.
Heeft geen leven. Bestaat alleen online en in de kroeg.

Berend Quest
Serie Onder de Eikelboom en andere verhalen
Serie portretten van geruchtmakende  tweeps
Kookboek in pdf-vorm
2012: De Hobbyblogger een gesammtblog voor promotie van alle bloggers
2013: Organiseerde award Een soort van Blogparel in het jaar dat de Blogparel een sabbatical had

Jeroen Mirck
Blogger sinds 2001
Juryvoorzitter Dutch Bloggies (2008-2011)
Betrokken bij lancering van Joop.nl (2009)
Oprichter van Comicbase.nl (2001), Strips.blogo.nl (2005) en Adfoblog (2006)
D66-politicus (kandidaat voor Provinciale Staten Noord-Holland)


Klaas Knooihuizen
a.k.a. Johnny Volente
Schrijft elke week een 5-minuten-stukje.
2014: op de longlist voor de A.L. Snijdersprijs

Luuk Koelman
Zie wikipedia

Max Molovich
Serie Maar wat vindt Henk? vervolg op Nurks
Interview met Max J. Molovich
2009: 3de Blogparel
2011: 3de Blogparel
"Max J. Molovich is geboren in het jaar 2002 op de site van de Belgische cartoonist Lectrr. Daarvoor schreef ik vanaf 2000 ik onder de naam Vork Ventiel op een een deel van de site van Kamagurka dat het midden hield tussen een forum en een weblog. In de herfst van 2003 begon ik mijn eigen blog op molovich.tripod.com/blog. In dat jaar ging ik ook voor Bicat schrijven. Daarna op Panzerfaust. Mijn eerste stuk voor Panzerfaust (over Zwemmende Dictators) vind ik nog steeds een fijne. In de tussentijd was ik van tripod overgegaan naar molovich.web-log.nl. Daarvoor had ik ook nog heel even een compleet weblog geheel gewijd aan Connie Palmen als Zomergastenpresentator (conniepalmenrules.web-log.nl), omdat ik vond dat Connie Palmen ten onrechte werd gedemoniseerd. Afijn, na molovich.weg-log.nl volgde natuurlijk Chimsky.nl en daarna nurksmagazine.nl. Dierbare herinneringen houd ik verder over aan Schaduwzomergasten met Jeroen Krabbé, De Ontdekking van de Hema, het Enorme Harry Mulisch Interview, het interview met de penis van Berlusconi en aan mijn serie Met gewoon Jos door Gewoon NL, waarin ik Jos Kuintjes, oprichter van Gewoon NL volg in zijn poging verkozen te worden tot premier van Nederland. Al die stukjes over m'n kinderen (zoon, dochter) zijn me uiteraard ook dierbaar. En dan is er nog veel meer. Te veel om op te noemen eigenlijk. Wat heb ik eigenlijk veel geschreven, verdomme nog aan toe!"

P.J. Cokema
Stichter van award De Blogparel (voluit De blogparels voor de zwijnen) en De Donkey Shocking Award
Serie Regeldruk die Kamervragen opleverde aan minister Kamp en door diverse media werd opgepikt.
De Onrustmonitor (Ruttes Onrust)
Schreef voor GeenCommentaar, voor de fusie met Sargasso

Reet
a.k.a. Hubert Roth
2000: Sticht Retecool.com

Spencer Brandsen
2011: 2de prijs Blogparel

Steeph
a.k.a. Stephan Okhuijsen
Blogt sinds 2003
>5.000 stukken
Selectie daarvan hier.
2006: Dutch Bloggies voor Sargasso voor beste weblog en beste collectieve weblog
Haalde instant fame met de behandeling van de Europese Grondwet in 70 blogposts:

Tanja Nabben
Tanja Nabben is een verhalenfabriek. Multitasking fly on the wall: ze blogt, filmt en maakt kunst. Van ontmoetingen met vreemde figuren tot reistips voor de alleenstaande vrouw, de doden, internetdating en gewoon, het leven. Ze schuwt geen tederheid of laagdrempelig gefilosofeer en trekt de lezer lachend mee naar haar favoriete schurende randjes der mensheid. Of gewoon naar een ongezellige tent met TL balken aan het plafond. Momenteel werkt ze aan een ‘reisgids naar plaatsen waar je nog niet dood gevonden wil worden’: de kurkdroge Fifty Shades voor kniesoren en dwalenden.
2011: nominatie Blogparel
Films: Droomwijk (2008) nominatie Fritschy Stads Cultuurprijs & Award SlowFilmFest Hongarije (2010), Kost: (2010) Menu 2010 reizend kunstfestival, Encarnación (2013) Castell Award Filmfestival Barcelona 2013, FoodFilmFestival Amsterdam 2013
Kunst: De eetmonologen 2010; Bikke!; 2012; mEATing Udenhout 2013; Join In 2014; bevrijdt? 2015 Museum van Bommel van Dam Venlo.

Ton van Eck
Sinds februari 2011 dagelijks een blog op Dagtaak.org

Vrouwke van Stavast
Blogt sinds 2007 op door marketing-goeroes bij de start al dood verklaarde want niet gericht op niches en zonder heldere doelgroep, recepten, lifestyle-stukjes en reisverhalen, maar toch reeds jaren succesvolle “zine zonder focus”.
Nurksbabe
2011: opgenomen in bloemlezing Top of the Blogs*****************************************************************

1-2-2015
De inzendingen van het publiek zijn doorgestuurd naar twintig blogkenners. De blogkenners worden tot 15 februari voor het publiek en voor elkaar geheim gehouden, om beïnvloeding te voorkomen.

Per 15 februari moeten alle uitslagen zijn verwerkt en zal de voorselectie alhier gepubliceerd worden.

Op vrijdag 6 maart op het Blogbal zal het aanwezige publiek door midden van een stembiljet de Blogger des Vaderlands kiezen. Lees dus de blogs van de finalisten en kom beslagen ten ijs voor de stemming.

Welke invulling aan de benoeming de Blogger Des Vaderlands zal geven mag hij/zij verduidelijken op het podium. Desgewenst kunnen stukken voor dit doel geschreven op BloggerDesVaderlands.com gepubliceerd worden.


Aan de benoeming Blogger des Vaderlands is een geldelijke prijs van €1.000,00 verbonden. De Blogger des Vaderlands krijgt bij de benoeming tevens 10 stokslagen.

***************************************************************
10-12-2014

U kunt tot 31 januari 2015 een blogger nomineren door een mail te sturen naar info@blogbal.nl met daarin:

- de bloggersnaam van degene die u nomineert
- werkende links van sites waar hij of zij publiceert
- een korte motivatie
- het emailadres van de blogger


Een ruime selectie van de inzendingen zal worden uitgenodigd om deel te nemen aan de finale op vrijdag 6 maart 2015 op het Blogbal.

Voorafgaand zullen op deze plek de lijst van finalisten en de lijst van de blogkenners die de voorselectie hebben gemaakt worden gepubliceerd. Alle aanwezigen mogen stemmen. Lees de blogs en kom beslagen ten ijs voor de stemming.

Entree  €10,00 op NL75INGB0004031445 tnv stichting CultuurKapitaal ovv entree Blogbal.

Aan de benoeming Blogger des Vaderlands is een geldelijke prijs van €1.000,00 verbonden. De Blogger des Vaderlands krijgt bij zijn benoeming tevens 10 stokslagen. Dit laatste als blijk van medeleven met de helden die hun geblog uitoefenen in vijandige omstandigheden, zoals Raif Badawi.